Omloop van Zandvoort

In het kader van grenzen verkennen en waar mogelijk verleggen en natuurlijk om te genieten van het vroege voorjaar besloot ik in de aanloop naar de Omloop van Zandvoort er maar een driedaagse van te maken. Na een standaard trainingsrit van 70km op de vrijdag en een duurtraining van 100km op de zaterdag was ik erg benieuwd hoe de 130km van Zandvoort zou voelen. Ook omdat er in de eerdere twee ritten nog aardig wat wind op de kop stond en solo koersen dan best pittig kan worden. Gelukkig was de wind op zondag 30 maart bijna volledig afwezig en vond ik vaak wel een groepje met een voor mij aantrekkelijk tempo. Zo werd de 130km uiteindelijk nog relatief eenvoudig verwerkt. Na drie dolle dagen en met 300km in de licht bruine beentjes uiteindelijk toch maar afgezien van een vierdaagse. Was op zich mooi geweest om de 1000km in 1 maand te kunnen aantikken, maar denk dat een korte herstelperiode nu wel ff op zijn plaats is. Straks ff lekker op city trip en dan op naar de eerste serieuze hoogtemeters in de Tour de Haute Veluwe!

Update: Het rondje circuit was meteen een tijdrit, hier de uitslag.

Sfeerfilmpje:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TtJKGu-MKmE]

Sportplaat.nl:

Strava resultaten:Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.