Beatles for Sale?

Beatles VinylIs het dan toch waar wat hier op facebook werd beweerd? Komen alle 14 studio platen van de Beatles straks in Juni opnieuw op vinyl uit?

Nadat ik op verschillende beurzen steeds een redelijk nieuw uitziende “White Album” tegenkwam ben ik eens wat huiswerk gaan doen. De versie die ik steeds vond was volgens mij een Duitse dubbele picture disc. Bij het zoeken in de voorraad van een aantal online platenzaken stuitte ik vervolgens plots op een nog te verschijnen versie van dit album èn zelfs een “Vinyl Boxset” zonder verdere details. Een snelle check lijkt het verhaal te bevestigen, zowel Velvet als Plato vermelden inmiddels alle 14 albums plus de boxset met een release date van 04/06/2012 op hun websites.

Helaas ontbreken nog verdere details, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een vinyl release van de “The Beatles Stereo Box Set” die in 2009 op CD uitkwam. Het bericht op facebook lijkt er ook nog eens op te wijzen dat we in November een vinyl release van “The Beatles in Mono” kunnen verwachten. Al met al geen slechte zet van EMI/Apple als je je bedenkt dat het eveneens in 2009 op vinyl verschenen “Abbey Road” drie jaar op rij (2009, 2010 en 2011) het best verkopende album is! Daarnaast blijkt de markt voor vinyl nog steeds groeiende. Nu is het nog even wachten op een media campagne, vooral nu de release date snel dichterbij komt.

Please Please Me and Let It Be!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.