Record Store Day: het resultaat

Record Store Day 2011 was een heerlijke zon overgoten lentedag en begon voor ons bij Velvet Music in Leiden.

Daar was het al vroeg lekker druk maar gelukkig niet onmogelijk om rustig de speciale releases door te neuzen. Al snel had ik mijn verlanglijstje afgevinkt en dat ik naast Nirvana of Radiohead zou vissen was allang duidelijk. Daarvoor stonden mensen al voor opening van de platenzaken te wachten. Met een goedgevuld linnen tasje (heerlijk retro) om de schouder was het nu wachten op Tim Knol.

Tim bleek een beetje een kater te hebben en laat hij daar nou net een liedje, “What The Hell”, over hebben geschreven. Deze is overigens ook te vinden met “Gonna Get There” op de speciaal voor RSD verschenen 7″. Na onder andere een paar nummers van zijn nog te verschijnen album, sloot hij de ochtend af met “Sam” en was hij ook niet te beroerd om die 7″ en zijn debuutalbum voor ons te signeren.

Selah Sue stond in de Velvet Music in Delft, onze tweede platenzaak van de dag. Hier scoorden we nog een paar platen die we in Leiden hadden gemist (o.a. Sonic Youth – Whores Moaning!) en konden we in een stampvolle en warme zaak genieten van een kort maar schitterend optreden van deze belgische singer-songwriter.

Na nog een bliksembezoek aan La La Land in Den Haag, waar we het debuut van “The Deaf” op wit vinyl konden oppikken, was het tijd om de boel te wassen en te draaien. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat het een latertje is geworden 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.