Gorillaz – Plastic Beach

Dit album op::last.fm::discogs

Met Plastic Beach laat Gorillaz zijn veelzijdigheid nadrukkelijk zien. Damon Albarn heeft hier een album vol collaboraties afgeleverd dat zich, naar mijn mening, vorig jaar ook on stage heeft bewezen op bijvoorbeeld Glastonbury of bij Jools Holland. Wij wachten dan ook met spanning op de voor Record Store Day 2011 aangekondigde live dubbel LP The Fall! Op Record Store Day 2010 verscheen van dit album de single White Flag in (natuurlijk) gelimiteerde 10″.

Zoals je ziet heeft cartoonist Jamie Hewlett zich ook hier weer flink kunnen uitleven met het artwork. En dat Gorillaz niet helemaal een virtuele band is bewijst onderstaande video:

One thought on “Gorillaz – Plastic Beach”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.