The National – High Violet

[flickr]http://www.flickr.com/photos/tuckr/5458874558/[/flickr]

Ter promotie van vinyl en de traditionele platenzaak is dit mijn eerste post over onze platenbak.

Het koste wat moeite, maar eindelijk hebben we ‘m dan: High Violet van The National op violet gekleurd vinyl.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625962314165″]

Klik voor groot

Dit album, dat in vele top 10 lijstjes over 2010 voorkomt, is wereldwijd in een gelimiteerde opgave op 180 grams violet vinyl verschenen. Gelukkig voor ons kon de Plato in Utrecht er eentje voor ons bestellen, alleen was er nog wel wat verwarring over het catalogus nummer die aangeeft of het om een normale zwarte versie of juist om de gekleurde uitgave gaat. Zie ook de details op Discogs.

Bij de eerste keer draaien werden we even op het verkeerde been gezet, aangezien de eerste track “Terrible Love” een demo versie is die zo rauw klinkt, dat we twijfelden aan onze platenspeler. Op de rest van de tracks werd gelukkig al wel snel duidelijk dat vinyl nog steeds het beste medium voor nuances in de achtergrond en warme vocalen is. De foto’s bewijzen ook overduidelijk dat het label extra aandacht heeft besteed aan de liefhebbers van dit medium. Geniet hier alvast van een alternatieve versie van “Terrible Love”:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Efg1h0EzLeE]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.