XBMC 10.0

XBMCDaar is ie dan eindelijk. Na de laatste stabiele release van XBMC (9.11 aka Camelot), nu bijna een jaar geleden, is er XBMC 10.0 ( aka Dharma)!

Er is veel veranderd in dat jaar maar het belangrijkste lijkt toch wel het nieuwe addon framework. Alle scripts e.d. zijn nu losgekoppeld van de basis software en vie de GUI te installeren en configureren. Werkt een addon niet naar behoren of heb je hem toch niet nodig, dan is die ook weer net ze makkelijk uitgeschakeld of verwijderd. Bovendien worden ze automatisch bijgewerkt wanneer er een nieuwere versie verschijnt. Dit alles leunt natuurlijk op apparte repositories voor deze addons. Overigens vallen skins, scrapers, web interfaces e.d. nu ook onder deze noemer. Hierdoor is de basis van XBMC flink opgeschoond en kunnen de ontwikkelaars zich focussen op de core features. En deze core features (het beheren en afspelen van allerhande media op allerhande hardware en OS configuraties) zijn lichtjaren vooruit gesprongen. Voor een volledig overzicht moet je eens in alle rust de changelog nakijken.

Ben je overigens nog op zoek naar het ideale mediacenter, check dan ook mijn artikel hier.

Alle downloads zijn te vinden op xbmc.org

Heb je nog een XBOX1? Check dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.