The Tonight Show with…?

“Vroeger” hadden we nog gewoon Leno, O’Brien en Letterman een dag na live uitzending op de kabel. Als je dat wel kon waarderen, lees dan verder:

UPDATE 22/01: Conan en NBC bereiken een overeenkomst en Jay krijgt the Tonight Show terug. Conan maakt er nog twee mooie laatste shows van. Ik ben benieuwd waar hij in September een nieuwe show begint. Check hoogtepunten uit zijn op 1 na laatste show hier.

UPDATE 23/01: Coco’s last dance

Oorlog in Tonight/Late/Late Late Show land! In 2004 kreeg Conan O’Brien de belofte van NBC dat hij Jay Leno in 2009 zou opvolgen als host van “the Tonight Show”. Dit gebeurde vorig jaar ook maar Jay ging niet met pensioen, maar kreeg een show om 22:00u. Dit deed het erg slecht in de ratings en om Jay te redden beloofde NBC hem te verplaatsen naar 23:35u, de traditionele tijd van “the Tonight Show”. Conan zou dan moeten verschuiven naar 00:05u. Dit pikte Conan natuurlijk niet, aangezien het instituut “the Tonight Show” dan de Tomorrow show zou zijn. David Letterman, met zijn Late Show bij CBS, zat te gniffelen, hij had dit immers al eens meegemaakt toen hij “the Tonight Show” zou overnemen van Johnny Carson. NBC koos tot zijn ongenoegen destijds voor Jay Leno, waarna hij dus naar CBS verhuisde. Conan kreeg in die tijd zijn “Late Night” bij NBC die na “the Tonight Show” wordt uitgezonden. Nu hij “the Tonight Show” lijkt kwijt te raken, gaat hij iedere avond los tegen Jay Leno en NBC en geniet bijval van vele andere presentatoren/komieken. Iedereen wacht nu op het verlossende woord (ontslag, lijmpoging, overeenkomst, whatever) van NBC, maar het is nog onvoorspelbaar hoe dit afloopt. Stay Tuned! 🙂

Gawker verzameld iedere avond de belangrijkste clips over deze hele komedie en is te zien op hun blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.