Sony Reader Touch Edition

Sony Reader Touch Edition - roodGevonden onder de kerstboom 🙂 Deze ereader van Sony bevat een 6″ touch screen met een resolutie van 600×800. Dit is mijn eerste ervaring met een ereader, en ik ben aangenaam verrast. Bij goed licht, net als bij een gewoon boek, is het scherm goed te lezen. Ik merk wel dat dit scherm nog behoorlijk reflecteert – dit schijnt een bekend nadeel van de touch editie te zijn – maar dit is voor mij tot nog toe niet hinderlijk geweest. Verder beschikt deze ereader over 512MB intern geheugen en insteekslots voor een Memory Stick Duo Pro of een SD kaart. Nou denk ik niet dat ik dat snel nodig heb, het interne geheugen is al goed voor een paar honderd boeken. De accu duur wordt gemeten in bladzijde omslagen en deze zou het 7500 omslagen vol moeten houden, opladen doe je over USB via je PC of met een speciale lader (niet bijgeleverd). Ik kom er overigens net achter dat die van mij wel erg snel leeg loopt omdat ik ‘m ongemerkt in standby zet ipv van helemaal uit. Dit gaat schijnbaar via een menu en niet direct met de aan/uit knop.

De bijgeleverde Sony library software heb ik maar niet geïnstalleerd, aangezien er een veel beter, multi platform, alternatief beschikbaar is in de vorm van Calibre. Dit pakket bied ook uitgebreide mogelijkheden om digitale boeken van vele verschillende formaten onderling te converteren. Aangezien Sony heeft gekozen voor het open EPUB formaat, is het wel erg fijn dat je bijvoorbeeld plain text en/of html  met een paar simpele stappen naar een goed leesbaar EPUB document met inhoudsopgave kunt converteren. Met PDF is dat helaas een stuk lastiger, resultaat mist veel opmaak, maar als je van PDF naar txt/html naar EPUB gaat, behaal je toch goeie resultaten. Volgende keer meer over digitale boeken zelf, nu lees ik nog lekker ff verder in het laatste deel van de Baroque Cycle 🙂

2 thoughts on “Sony Reader Touch Edition”

  1. Uitzetten gaat ook via de aan/uitknop. Bij het uitzetten schuifje iets langer vasthouden tot de vraag verschijnt of je het apparaat echt uit wilt zetten. Je accu zal een stuk minder snel leeglopen maar de 8000 pagina’s die Sony claimt haalt hij niet. Opladen doe ik met de adapter van mijn dochters digitale Kodak camera. Die paste (gele plugje) en ik hoef dus geen aparte lader te kopen. Schandalig trouwens dat die er niet bij geleverd wordt.

  2. Bedankt voor de tip! Dat had ik nog niet eens geprobeerd 🙂 Ik heb zelf helaas geen passende lader, de USB lader van m’n HTC telefoon werkt niet op deze Reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.