Lekker Wijntje

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157623033446951″]

Op 1 januari hebben we met vrienden genoten van een nieuwjaarsdiner met veel rood vlees en een daarbij passend rood wijntje. Deze dubbele magnum Bodega Norton Reserva Malbec uit 2003 hebben we vorig jaar op onze housewarming gekregen. Sindsdien lag hij lekker te rusten op een dakpan in onze kelder en 2 dagen voor het openen hebben we hem verplaatst naar de woonkamer om op temperatuur te laten komen. Bij het openen bleek gelukkig dat deze flinke jongen waarschijnlijk altijd liggend is bewaard en de kurk was dan ook lekker nat en intact. Mede daardoor smaakte deze wijn, na het decanteren in een mooie karaf, erg goed bij het vele rode vlees. Wat ons betreft een aanradertje dus. Proost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.