Blog Action Day: Climate Change

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3CnIJ19EVMo]

Vandaag is het Blog Action Day: Climate Change, oftewel een actiedag voor bloggers in het teken van klimaatverandering. Inmiddels hebben meer dan 8000 blogs zich hierbij aangesloten die dus allemaal vandaag een post wijden aan klimaatverandering. Dat kan allemaal in een kleine of grote context, al naar gelang het thema van het desbetreffende blog. Niet verrassend gaat het hier dan ook over iets lekker dichtbij: energie besparen in ons nieuwe huis.

Op vele vlakken proberen wij een beetje te letten op het milieu en onze ernergie rekening en daarom hebben we zoveel mogelijk HR++ dubbelglas geplaatst, de inefficiënte warmwatervoorziening vervangen, de nieuwe vloer goed geïsoleerd, goed gelet op energielabels van huishoudelijke apparatuur en zoveel mogelijk spaarlampen gebruikt. Maar wanneer we dan een paar mooie dimbare lampen neer zetten, hebben we een probleem. Blijkbaar bestaan er nog steeds geen fatsoenlijke dimbare spaar- en/of ledlampen! Er zijn er wel een paar geschikt voor dimmers, maar die zijn of nog behoorlijk prijzig of vereisen dan ook weer een aanpassing van je lampen (de dimmer elektronica). Dus voorlopig gebruiken we dan toch maar nog een paar gloeilampen. Anyway, sta vandaag nog eens stil bij de klimaatverandering en wat jij er zelf misschien aan kunt doen en wellicht levert het nog wat op! Check de links voor tips.

Links:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.