Zomervakantie 2008 Ameland 2

[singlepic w=500 id=415 ]

Onze tweede week op Ameland zit er inmiddels op, dus tijd voor een verhaaltje.

Een van de leuke dingen van een langer verblijf op een eiland als Ameland is de wisseling van de wacht die zich zo’n beetje ieder weekend afspeelt. De nieuwe gasten die met ons de afgelopen week op het eiland hebben doorgebracht zullen licht teleurgesteld in het weer zijn geweest, aangezien het er nu toch echt op lijkt dat de zomer voorbij is. Nu is het met iets boven de 20 graden nog steeds heerlijk en we hebben onszelf weer weten te vermaken met een redelijk actief programma.

Op zondag 3 augustus presenteerden alle hulpdiensten op Ameland zich gezamenlijk op de zogenaamde 112 dag in de Ballumerbocht. Dit betekende o.a. de mogelijkheid tot het bezichtigen van verschillende vaar- en voertuigen van de KNRM, de brandweer (die nog moesten uitrukken), politie en ambulance dienst. Voor ons betekende het daarnaast een wandeling van en naar Ballum en natuurlijk een bezoekje aan Nobel.

Maandag 4 augustus was Marco jarig en hebben we het lekker rustig aan gedaan. Een wandeling langs de vuurtoren en het strand met bestemming The Sunset was genoeg. Daar vierden we zijn verjaardag met een stuk appeltaart en een stevige Ballumerkoffie. De geplande BBQ van die avond viel helaas ‘water’. Gelukkig is er Herberg de Zwaan. Daar hebben we die avond uiteindelijk toch nog lekker gegeten en tot in de late uurtjes na-geborreld.

Later in de week was er een opmerkelijk festival op het eiland, de Horizontoer. Dit is een zeilend theater- en muziekfestein dat in een week tijd bijna alle waddeneilanden aandoet. Op woensdag en donderdag waren ze in Nes. Hier hebben we, na verkennend werk op de eerste dag, de tweede dag maximaal van geprofiteerd. Hoogtepunt was toch wel de Horizontoer Jamsessie, waar bijna alle muzikanten van het festival aan meededen. Na een snelle hap op het terras van Nes Cafe bracht de laatste bus ons weer naar Hollum waar we in de Zwaan onze eigen afterparty vierden.

Door de afterparty op donderdag werd vrijdag een zeer luie dag. In de ochtend lekker uitgeslapen terwijl buiten Thor zijn werk deed. Onweer en regen raasten over het eiland en binnen was het beter toeven. Op zaterdag kopte de krant dat een vakantievilla in de as was gelegd en dat helaas drie koeien door de bliksem waren getroffen en het niet hadden gered. ‘s Middags stond de opening van de Olympische Spelen op het programma. Onder een dekentje, liggend op de bank, relaxend en genietend van het Chinese spektakel, werden we langzaam wakker.

Vandaag is Britte jarig. Eindelijk zat het weer mee. We besloten om in Nes een fiets te huren en via het Oerd en de Blinkert een rondje Oost Ameland te maken. Dit leverde weer vele mooie plaatjes op. ‘s Avonds kon dan eindelijk ook de BBQ weer gebruikt worden đŸ™‚ Nu regent het weer, maar dat deert ons even niet. Hopelijk houden we het de komende week nog redelijk droog en zonnig. Lees volgende week meer.

De foto’s van Britte:

2 thoughts on “Zomervakantie 2008 Ameland 2”

  1. Ameland zag ik het eerst in 1988, toen we er op vakantie gingen en we waren meteen verkocht!! Prachtige fietstochten gemaakt over het eiland; vanuit Nes naar Ballum en Hollum, een dag of wat later naar het natuurgebied Oerd; schitterend mooi!!! In 1989 herhaalde dit zich en toen vanuit de vuurtoren Terschelling zien liggen (was prachtig weer die dag en erg helder zicht). Unieke oude huisjes uit bijvoorbeeld 1625 (nu hou ik mijn hele leven al van geschiedenis). Ook erg boeiend vond ik de geschiedenis van Rixt van ‘t Oerd (deze Oerdheks zou met vals licht schepen laten stranden en zo de buit binnen halen daar ze het niet al te breed had; tot ze op een dag tussen de slachtoffers haar eigen zoon zag ….); haar beeldje staat in het centrum van Buren!!! In 1991 en 1992 op camping Klein Vaarwater in Buren geweest wat vakantie betreft!!! Erg leuk!!

  2. Wij zijn 4 keer met de zomervakantie op Ameland geweest; 1988 en 1989 in Nes, 1991 en 1992 op de gezellige camping Klein Vaarwater bij Buren. In 1991 zaten we daar in Huisje Lassie (echt leuk) en in 1992 in caravan De Parel (helemaal geweldig); ‘s morgens vroeg de konijnen voor je deur en rondom de caravan. Helaas nog weleens een konijn gezien wat door myxomatose (konijnenziekte) aan zijn/haar eind was gekomen maar er waren nog heel veel gezonde konijnen bij!!! Vanaf een heuvel naast caravan De Parel een prachtig uitzicht over de camping etc. Je kon het strand zien liggen (10 minuten loopafstand) maar ze zeggen niet voor niets: AMELAND WADDENDIAMANT!!!! Voor iedereen een absolute aanrader!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.