Zomervakantie 2008 Ameland 1

[singlepic w=500 id=322 ]

De eerste week van onze zomervakantie zit er al weer op en dus is het tijd voor een kleine update.

Zaterdag 26 juli vertrokken wij in alle vroegte vanuit een benauwd Utrecht (06:00u en 20 graden!). Het was voor ons het tegenovergestelde van een zwarte zaterdag en we reden op de cruise control in net geen twee uur naar Holwerd. Om 09:30u waren we al lekker bij de caravan. Ramen en deuren open, bagage uitgepakt, boodsschappen gedaan, tijd voor een pilsje bij de Sunset 🙂 De eerste paar dagen bestond vooral uit acclimatiseren, wandelen, shoppen in Nes, stroomuitval, borrelen bij de Zwaan, BBQ, zon, zee en strand. Intussen ontvingen we Patrick, die in de stromende regen op zijn fiets aankwam. Dit mocht de pret niet drukken, het weer herstelde zich snel en ook hij is uiteindelijk flink verkleurd (verbrand).

Donderdag was het weer vroeg opstaan want er stond een dagje Terschelling op het programma en de boot vertrok om 09:00u. Het etentje en borrelen op het terras van de Zwaan op woensdagavond maakte dit extra vroeg. In drie uur tijd voer de Robbenboot ons van Nes langs de Robbenbank (zeehondjes!) naar Terschelling-West. Na een lunch genoten te hebben bij een (wad)strandtent waar wij ons in de mediterranee waanden, gingen we op gehuurde fietsen op zoek naar leuke terrasjes in o.a. Midsland en aan zee. Hierbij kwamen we in aanraking met de welbekende vakantie vierende jongeren. Uiteindelijke conclusie is dat Terschelling een schitterend eiland is, maar dat de Brandaris het niet haalt bij de vuurtoren van Ameland. ‘s Avonds om 19:00u keerden we weer “huiswaarts” onder het genot van een onsamenhangend maar smakelijk driegangen buffet.

De eerste vrijdag van augustus stond voor de 22ste keer in het teken van het ‘Roggefeest‘ in Nes. Dit culturele straatfestival met “voor elk wat wils” wilden wij niet missen, en gelukkig werden wij ook dit jaar niet teleurgesteld. Het hoogtepunt voor ons was toch wel ‘Rapalje‘ (Iers, Schotse (en Hollandse) volksmuziek, maar dan anders), dat op het kerkplein achter het vernieuwde van Heeckeren, een paar keer een opzwepend optreden weg gaf. Daarnaast waren o.a. ook de Big Belly’s Bluesband niet onverdienstelijk bezig. Deze geslaagde dag werd afgesloten met weer een fijne BBQ.

Patrick verliet ons weer op zaterdag en toen de rust volledig was terug gekeerd, konden we ons richten op wat huishoudelijke zaken. Zo is de inboedel van de caravan aangevuld met een mooie nieuwe terras parasol. Daarnaast is gebleken dat wij ons de komende twee weken allerminst hoeven te vervelen. Lees hier volgende week meer over.

Voor alle foto’s van week 1 (gemaakt door Britte met haar nieuwe camera), kijk hieronder of ga naar de album pagina:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.