Movie Park Germany

Movie Park Germany

Door vrijkaartjes en de portemonnee van Opa van Egdom, was het eens mogelijk om de familie Van Egdom/ Rüsch mee te nemen naar Movie Park Germany (het oude Warner Brothers Movie Park), net over de grens bij Borttrop-Kirchellen.

Het park is nog klein maar er wordt flink gebouwd aan nieuwe attracties, toch biedt het al voor ieder wat wils. Er zijn genoeg achtbanen en adrenaline opwekkende apparaten (waar je overigens zo een uur voor in de rij staat), kinderattracties, winkels, Shrek 4d, Mystery River, Ice Age en een heuse stuntshow. Shrek 4d is echter voor mij de favoriet! Je ziet de film met zo’n grappig brilletje in 3d, de vierde dimensie is dat je stoel beweegt en zo af en toe water in je gezicht gespetterd krijgt. Het enige nadeel is (behalve wat scheldwoorden beheers ik de Duitse taal niet) dat er in de film natuurlijk in deze taal gesproken wordt. Gelukkig is de film ook voor mij goed te volgen en zat Marco naast mij (tukker, native speaker red.). De film “zuigt” je erin op en je maakt alles veel meer mee. Het is niet zoals in de Efteling dat op het eind van de film je bankje verzakt, maar je wordt 20 minuten in je stoel op en neer gewipt.

Een tweede favoriet is Mystery River: ‘Door donkere grotten en ravijnen gaat deze fabelachtige tocht door de rivier’. Je zit met zijn allen in een grote ronde tobbe en vaart over de rivier, met scherpe hoeken en dalingen zodat je met een noodtempo over de rivier scheurt. Echt een verassende attractie en zeer zeker de moeite waard. Helaas niet voor Nick (5 jaar), die werd zo angstig dat hij besloot de hele boel bij elkaar te gillen. Ik had echt met hem te doen.

Lopend door het park zie je overal figuren uit de bekende (teken)films zoals Spongebob en Patrick, The Blues Brothers, Charlie Chaplin en Shrek. Daarom heen staan drommen kinderen en ouders met fototoestel. Hun kroost moeten natuurlijk vereeuwigt worden met hun favo figuur. Toch, zonder kinderen, kon ik het niet laten om enkele plaatjes te schieten…

Met Disneyland nog vers in het geheugen zijn we ook naar de stuntshow geweest. Ik ben bang dat Disney ons toch te veel verwend heeft, want de stuntshow van Movie Park Gemany vinden wij een stuk minder spectaculair. En helaas, ook hier wordt enkel Duits gesproken. In tegenstelling tot Disney want daar wordt de voorstelling geregisseerd door een Engelstalige en een Franstalige regisseur.

Desondanks heb ik genoten van het park en wil ik zeker nog eens, wanneer alle attracties af en geopend zijn!

One thought on “Movie Park Germany”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.