Cricket oefenwedstrijden

Kampong Cricket Club
Vorige week donderdag en zondag hebben we met Heren 5 onze eerste oefenwedstrijden voor het komende seizoen afgewerkt. Op Hemelvaartsdag speelden we samen met spelers van Heren 4 en de ZaMi’s een pot van 2 keer 40 overs op de schitterende graswicket. Het weer zat niet erg mee, we moesten twee keer onderbreken vanwege regen en het was nog behoorlijk koud op het open veld. Zelf kon ik helaas niet veel betekenen voor mijn gelegenheidsteam en ik heb als batsman maar een paar ballen gezien alvorens ik werd gebowled. Als fielder heb ik verder weinig kunnen/hoeven stoppen. Gisteren, 4 mei, speelden we met Heren 5 thuis tegen een nieuwe club uit Zutphen die het spel nog echt aan het leren zijn. Vanwege voetbalwedstrijden ‘s morgens en dodenherdenking ‘s avonds hebben we ons beperkt tot 30 overs per inning en begonnen wij aan bat. De runrate lag erg hoog o.a. door de vele extra’s veroorzaakt door de onervaren bowlers en een flink aantal boundaries. Het resultaat was uiteindelijk 228 runs all-out (waarvan 2 retired op 50 runs). Zelf was ik in deze wedstrijd al iets beter op dreef en heb ik met mijn nieuwe bat mijn persoonlijke record met 1 run verhoogd naar 5 runs 🙂 In de tweede inning was het voor ons vooral een goede/nodige fielding oefening en ik heb een paar sprintjes moeten trekken om boundaries te voorkomen. Mede door het fantastische weer was het uiteindelijk een heerlijke cricket dag en keken de mannen uit Zutphen ondanks de ongeveer 60 runs all-out toch ook met tevredenheid terug. Wellicht zien we ze volgend jaar in de competitie.

UPDATE: Britte heeft nog een paar foto’s gemaakt:

Cricket 1
Cricket 2
Cricket 3
Cricket 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.