Ozark Henry

[youtube width=”425″ height=”355″]http://www.youtube.com/watch?v=1Suf6A3J434]

Gisteravond naar Ozark Henry (vlaamse singer-songwriter aka Piet Goddaer) in Tivoli geweest. We kenden deze belg niet zo heel erg goed, maar hij gaf een fantastisch optreden en bleek muzikaal erg veelzijdig. Met een drummer, bassist, toetsenist en twee keyboards voor hemzelf klonk hij als een kruising tussen o.a. Coldplay, David Bowie, Moby, Chemical Brothers, Radiohead, Zappa en Roxy Music. Erg bijzonder in ieder geval. Omschrijving van de Tivoli website:

Ozark Henry is het alias van Piet Goddaer, muzikant uit Kortrijk, België. Ondanks zijn muzikale eigenzinnigheid – de Belg maakt geen muziek die je draait bij de après-ski – wist hij door te breken naar het grote publiek en stond hij al drie keer op Rock Werchter. Onlangs verscheen het verzamelalbum Decade, ter gelegenheid van tien jaar Ozark Henry. Natuurlijk is het zijn eer te na om zomaar wat nummers bij elkaar te kwakken, dus voorzag hij sommige tracks van andere arrangementen en nam ze opnieuw op. Soms klinkt hij als Coldplay, dan als Zappa of Roxy Music, maar altijd als Ozark Henry!
This Last Warm SolitudeBirthmarksSailor Not The SeaThe Soft Machine + Live At Forest National

One thought on “Ozark Henry”

  1. Het was inderdaad een fantastische avond!
    Eerder op de avond sprak ik nog mijn wens uit om een keer naar de Infadels te gaan. En tja, nu hebben wij ook nog eens kaartjes voor 12 mei voor de Melkweg: The Infadels!!!!
    Alleen jeuken mijn handen nog… want 20 juni zijn ze ook nog eens in Tivoli. Dat zou een echte thuiswedstrijd zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.