Disneyland Parijs

Parijs 087

Dit is het vervolg op ons reisverslag van een paar dagen geleden. Zoals gezegd, reden we op donderdagavond naar de Holiday Inn bij Disneyland Parijs waar ook twee busladingen collega’s met aanhang zouden arriveren.

De rit de stad uit, over de periferique naar de A4 en vervolgens naar het park viel uiteindelijk wel mee. Alleen op het eind bleek geen enkele verlichtig op de afrit het te doen en volgden we dus maar een engelsman die volgens ons dezelfde bestemming had. Na al na 1 rondje te rijden hebben we al het hotel kunnen vinden, ondanks het feit dat het maar 1 keer stond aangegeven. Eenmaal in het hotel wist de receptie ons te vertellen dat ze inderdaad een grote groep hollanders verwachtten, maar mij dus nog geen sleutel konden geven. Toen een uurtje later, om 21:30u, mijn collega Marco vd K binnen kwam, werd er gevraagd waarom we Robert niet hadden gebeld. Robert was namelijk al een tijdje aanwezig en had alle sleutels in zijn bezit. Gelukkig werd dit verder snel recht gezet, en zaten we om 22:00u eindelijk in onze hotelkamer (met stapelbed voor de kids 🙂 ). De bussen hadden inmiddels wat vertraging opgelopen en kwamen pas om 23:30u aan. Dit was vooral vervelend omdat de staf in de lobby bar het niet nodig vond na middernacht nog even open te blijven. Daardoor zat er dus geen welkomstborrel meer in. Dit bleek later een terugkerend struikelblok en we hebben dit de daaropvolgende avonden opgelost door na 00:00u onze eigen versnaperingen van de hotelkamers te halen om toch nog even gezellig in de lobby bar te kunnen verblijven.

Disneyland Park

Parijs 086Parijs 098Parijs 100Parijs 115Parijs 113

Op vrijdag werd bij het ontbijt ons het advies gegeven eerst het Disneyland Park en op zaterdag het Walt Disney Studios Park te bezoeken. Dit in verband met de gasten die massaal vrijdag ‘s avonds aankomen om op zaterdag Disneyland en op zondag Walt Disney Studios te bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan, en na een rustig tochtje op de “Thunder Mesa Riverboat” en een korte blik op de “Indiana Jones and the Temple of Peril” sloten we ons aan bij een groep collega’s die hier al vaker waren geweest. Zo bezochten we snel achter elkaar de “Big Thunder Mountain” en de “Space Mountain: Mission 2” om een beetje te kunnen gillen en een flinke adrenaline stoot te krijgen. Vervolgens was het even afkoelen in de “Buzz Lightyear Laser Blast” en “Phantom Manor” en besloten we de groep te verlaten, aangezien die op zoek waren naar Pizza en wij ons lunchpakketje bij ons hadden en nog veel van het Park wilden zien. Tot onze teleurstelling bleek “Peter Pan’s Flight” dicht en gingen we meteen door naar de “Pirates of the Caribbean” die wat spannender bleek dan je zou verwachten. Die middag hebben we verder vol gemaakt met het Paleis van Doornroosje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, de klassieker “It’s a small world” en het hoogtepunt: de Once Upon a Dream Parade. Zie ook onze foto’s.

Planet Hollywood

Parijs 173

De vrijdagavond stond in het teken van het gezamenlijk eten bij de Planet Hollywood. Dit is de themarestaurantketen ooit gestart door een aantal filmsterren en hangt ook bij Eurodisney vol met film requisieten en kostuums. Erg leuk allemaal, maar je hoopt natuurlijk ook dat ze culinair gezien iets fijns op tafel zetten en overweg kunnen met grote groepen. Dit bleek helaas niet helemaal het geval. Op zich hebben we best aardig gegeten, maar hoogstaand was het niet en de flexibiliteit van het bedienend personeel en vooral het management ten opzichte van het afgesproken menu en daarbij horende drankjes liet veel te wensen over. Gelukkig kent Proxy genoeg mensen die een banaan recht kunnen praten en werd men iets soepeler. Dit nam niet weg dat onze tafeltjes al snel erg gewild bleken in verband met de doorlopende bezetting en bijbehorende omzet en er ook nog over de rekening onderhandeld moest worden. Het fenomeen ‘iemand wegkijken’ is hier een understatement. Dat ze in Amsterdam destijds zo snel failliet gingen, verbaasd ons dan ook niets. Gelukkig was het in de lobby bar nog wel tot in de kleine uurtjes gezellig.

Walt Disney Studios Park

Parijs 177Parijs 178Parijs 179Parijs 181

Al een aantal jaren kent Eurodisney een tweede park, het Walt Disney Studios Park. Naar ons idee mist dit Park toch de magie die het Disneyland Park wel kenmerkt. Het kent wel een paar inmiddels erg populaire attracties, maar mede door de enorme drukte en dus wachttijden hebben we ons bezoek moeten beperken tot de “Armageddon Special Effects“, de “Studio Tram Tour” en de “Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular“. Alledrie waren verrassend leuk en vooral de laatste is een enorme aanrader! Deze show wordt slechts twee keer per dag opgevoerd, en is erg indrukwekkend. De “Rock ‘n’ Rollercoaster Starring Aurosmith“, “Crush’s Coaster” en de grote publiekstrekker, “The Twilight Zone Tower of Terror“, hebben we links laten liggen. Het gegil vanuit de laatste was in het hele park goed te horen. Na een ordinaire maar lekkere snack bij het Restaurant en Coullisse was het tijd om naar het Holiday Inn terug te keren (pendelbussen zijn goed) om te beslissen of we mee gingen met de bustour door Parijs. (Walt Disney Studios Foto’s)

Parijs Lichtstad

Parijs 199Parijs 196Parijs 191Parijs 190Parijs 188

Gelukkig hebben we ons op zaterdagavond over de vermoeidheid van de voorgaande dagen kunnen zetten en hebben we ons aangesloten bij een groepje in de bus voor een tour door Parijs. Dit bleek de kers op de slagroomtaart, het werd een indrukwekkende en informatieve tour langs vele mooi belichte bezienswaardigheden in Parijs. Een aantal van deze trekpleisters hadden we nog niet gezien. Reden te meer om deze stad nog eens met een bezoek te vereren. Bijkomend pluspunt was vooral de gids, een oudere nederlandse dame die al 35 jaar hier woont en ons wist te vermaken en te verrijken met haar kennis van de stad en haar in Frankijk opgedane spreekwijzen en stopwoordjes, hèh. Dit laatste (en natuurlijk Ab de buschauffeur) leidde af-en-toe tot grote hilariteit onder de mede passagiers. De tour kende ook nog twee pitstops en de eerste was bij de Tour Montparnasse, waar we met de snelste lift van Europa naar de 56ste verdieping gingen om echt te kunnen genieten een weergaloos uitzicht over Parijs. Pluspunt was ook dat we om 20:00u boven waren, toen de Eiffeltoren begon te knipperen (dit is ‘s avonds op het hele uur en duurt 10 minuten). En ja, ook Britte kon hier, ondanks haar hoogtevrees, enorm van genieten. De tweede stop was bij het Palais de Chaillot, waar we vanaf het marmeren Place du Trocadero, vanwaar we weer een onvergetelijk zicht op de Eiffeltoren hadden (om 21:00u, dus weer knipperen!). Bij vertrek vroeg Britte zich af of er een nog aanrijding bij de rondrit hoorde, en warempel bij het wegrijden was het bijna raak. En weer was het nog tot in de kleine uurtjes gezellig in de lobby bar.

Naar huis

Aanvankelijk hadden we het plan om op zondag nog het park in te gaan, maar het slechte weer en onze vermoeidheid deden ons toch anders besluiten. Het was even zoeken naar de snelweg, maar uiteindelijk waren we over de tolweg en via Gent en Antwerpen binnen 5 uur thuis.

Tot slot

Al met al was het een zeer intensieve maar ook een heerlijke korte vakantie en hebben we al besloten dat we zeker weer eens terug gaan naar Parijs. Daarnaast gaat alle lof naar de mensen die de trip naar Eurodisney in het kader van 10 jaar Proxy hebben georganiseerd!

3 thoughts on “Disneyland Parijs”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.