Nieuw op dit weblog

Ik heb de laatste tijd een aantal plugins aan dit weblog toegevoegd en het leek me wel handig om hier even wat nieuwe functionaliteit toe te lichten:

OpenID

Dit weblog ondersteund inmiddels openid. Check deze wiki voor een uitleg en deze nederlandse provider om een openid aan te maken. Als je je al op dit weblog hebt geregistreerd, kun je je openid aan je profiel toevoegen.

Gravatar

Een gravatar is een “globally recocgnized avatar”. Dit is feitelijk een webservice waar je avatars aan je email adres koppelt. Als je dan op sites die dit ondersteunen dat email adres in je profiel gebruikt, gebruik je dus die avatar. Meer info op deze site.

Last.FM

Dit is eigenlijk meer iets voor mijn XBox MediaCenter, het is namelijk een online profiling service die je muzieksmaak bijhoudt aan de hand van wat je zoal afspeelt op bijvoorbeeld je PC of media center. Voor je PC heb je dan aparte software nodig, XBMC heeft dit al standaard aan boord. Dit betekent nu dat mijn XBMC o.a. de artiest naam, songtitel en albumtitel van alles dat het afspeelt, toevoegt aan mijn last.fm profiel. Vervolgens kun je hier rang lijstjes uit halen (check CD vd Week rechts boven), je smaak uit afleiden, suggesties voor andere artiesten krijgen, een stream met jouw favoriete muziek aanmaken en nog veel meer. Check mijn profiel op last.fm of maak er zelf eentje aan.

Flickr

Iedereen kent flickr natuurlijk al, maar op dit weblog zie je nog een paar voorbeelden van hoe je kunt koppelen naar je flickr account. Rechts zie je altijd 10 willekeurige foto’s van mijn Flickr collectie en ook alle tags die ik op Flickr heb gebruikt. Als je met je muis even over zo’n tag gaat, verschijnen er 6 foto’s die die tag gemeen hebben. Daarnaast kun je onder het kopje Foto’s bovenaan, al mijn flickr albums terugvinden en diashows bekijken, zonder naar de Flickr site te gaan. Geinig toch.

Later

One thought on “Nieuw op dit weblog”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.