De politie is je beste vriend


Ongelooflijk maar waar, deze schade heb ik niet zelf veroorzaakt door tegen een paaltje te rijden o.i.d. De waarheid is veel interessanter: een politieagent raakt mijn geparkeerde auto met een trailer en baalt als een stekker. Hij geeft het door aan de meldkamer en noteert mijn kenteken om het later op te lossen. Nu komt het: de volgende morgen parkeer ik mijn auto op bijna dezelfde plek, terwijl ik de schade nog niet eens op heb gemerkt. Hierop wordt ik vervolgens gewezen door de schuldbewuste agent die mij op stond te wachten om nog even gegevens uit te wisselen. Hij heeft daadwerkelijk een halve ochtend staan wachten in de hoop dat ik weer in die buurt zou parkeren! En natuurlijk bespaart mij dit weer eindeloos ge-ouwehoer met de lease maatschappij en eventueel de kosten van de schade. Zo blijkt maar weer: eerlijkheid duurt het langst, ook bij de lange arm der wet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.