The Big Lebowski

Big Lebowski (Import)Intolerable CrueltyHudsucker Proxy
Wat een topfilm. Gisteravond draaide dit meesterwerkje in Rotterdam in de Pathe. Ook na de film al tig keer op DVD gezien te hebben, blijft hij hilarisch. Hij is overigens geschreven door Jeff Bridges zelf, die het karakter ‘the Dude’ heeft gebaseerd op een bestaand persoon en John Goodman al in gedachten had voor de rol van Walter. En zoals bijna altijd in de films van Ethan en Joel Coen, haalt Steve Buscemi het einde niet. De Coen broers, die nu het mainstream publiek proberen te bereiken met Intolerable Cruelty, lieten Steve tot nu toe alleen in the Hudsucker Proxy in leven. Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan met nutteloze en triviale feitjes, maar….. Fuck it Dude, let’s go bowling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.